De tuin onder handen nemen

0
308
Depositphotos_29288321_S

Heb jij last van overwoekerde planten, onkruid, hoog gras en bloemen die niet mooi meer willen bloeien? Dan is het de hoogste tijd de tuin eens goed onder handen te nemen. Een tuin is heel mooi, maar heeft uiteraard wel de nodige verzorging nodig. Gebeurt dit niet, dan zal alles overwoekeren en niet mooi meer bloeien, en dat is niet de bedoeling. In dit artikel lees je meer over het onder handen nemen van je tuin.

Begin met het onkruid

Soms zie je door het vele onkruid dat aanwezig is in je tuin, niet goed meer welke planten je allemaal hebt staan. Daarom is het een goed idee eerst al het onkruid in je tuin te verwijderen, voordat je de rest van de tuin onder handen kunt nemen. Werk van voor naar achter en van links naar rechts zodat je geen enkel stuk overslaat. Vergeet ook niet het onkruid tussen de tegels weg te halen, want ook dit blijft doorgroeien waardoor je zo meteen je pad of je terras niet meer kan zien.

Ga alle planten in je tuin na

Nu al het onkruid verwijderd is, kun je de aanwezige planten ook weer goed zien. Ga alle planten in je tuin na om te bepalen of deze kunnen blijven, of dat ze weg mogen. Ook de planten die in potten staan loop je na. Heb je coniferen of andere struiken staan die je wel wilt behouden, maar die nodig gesnoeid moeten worden? Dan heb je hier snoeigereedschap voor nodig. Snoeigereedschap kopen kun je in vrijwel elke bouwzaak doen, maar ook in een tuinwinkel of online. Kijk goed naar het gereedschap om te bekijken of dit wel is waar jij naar op zoek bent, om een miskoop te voorkomen.

Nadat je al het gereedschap in huis hebt gehaald, is het tijd om de struiken te snoeien en alle planten die weg mogen, te verwijderen. De planten die je wilt houden zullen waarschijnlijk ook wat bijgeknipt moeten worden. Zorg er hierbij in ieder geval voor dat dode takken en bladeren, net als uitgebloeide bloemen, worden verwijderd.

Het terras en de meubels schoonmaken

Als laatste is het tijd om het terras en de meubels goed schoon te maken. Dit doe je het beste met een hogedrukspuit, zodat alle aanslag in één keer weg is. Haal de meubels van het terras af en spuit deze helemaal schoon. Nadat dit klaar is en je terras weer netjes is, kun je ook de meubels schoonspuiten of met een doek schoonmaken.

Heb je een schutting? Dan kan het zijn dat ook hier aanslag op te vinden is. Ook hierbij is de makkelijkste manier om deze schoon te spuiten met de hogedruk. Je zal zien dat je binnen een korte tijd al klaar bent, en vervolgens weer kunt genieten van een schone en nette tuin.