Laminaat kopen? Gebruik dit artikel als keuzegids!

0
369

Je bent aan het verhuizen, verbouwen of je wilt gewoon een nieuwe interieurstijl realiseren. Wat je reden ook is, je bent op zoek naar een nieuwe vloer. En niet zomaar een vloer, je wilt namelijk een laminaatvloer. Laminaat is namelijk een van de voordeligste opties, terwijl dit type vloer tegenwoordig lang niet altijd meer onder doet voor de andere type vloeren! Lees nu verder en ontdek hoe je tot de beste keuze komt bij het kopen van een laminaatvloer.

Welke stijl kies je?

Allereerst is het belangrijk om de juiste stijl te kiezen voor jouw interieurwens. Laminaat is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende afwerkingen, patronen en kleuren. Zo kun je laminaatvloeren kopen die bijna niet te onderscheiden zijn van massief houten vloeren. Maar kun je ook gemakkelijk een visgraat laminaatvloer aanschaffen. Of wil je toch liever een andere look zoals tegels of een speciale designvloer? Dat behoort ook tot de mogelijkheden met hedendaags laminaat.

Welke ruimte ga je het laminaat leggen?

Een ander punt waar je rekening mee dient te houden is de ruimte waar je het laminaat gaat leggen. Is dit bijvoorbeeld op de overloop boven dan kun je rekening houden met een lagere gebruiksintensiviteit dan wanneer je het bijvoorbeeld in de hal of de woonkamer legt. Hierbij dien je ook weer rekening te houden met de stijl. Zo komt breed laminaat vaak mooi uit in de hal, doordat het een luxe uitstraling geeft.

Budget

Nu je de ruimte en de stijl hebt bepaald is het tijd om je actief te gaan oriënteren. Er is enorm veel aanbod en het is dan ook makkelijk om het overzicht te verliezen. Laminaat is één van de meest voordelige type vloeren, maar er zit nog veel verschil in qua prijzen. Meet voor jezelf op hoeveel vierkante meter je nodig bent en bereken aan de hand hiervan de prijs. Veel succes!