Verschillende type garagedeuren en de voordelen hiervan

0
364

Ben jij je aan het oriƫnteren voor een nieuwe garagedeur? Dan is het goed om de verschillende type garagedeuren te kennen. Want er zijn veel onderlinge verschillen qua prijzen en mogelijkheden. Na het lezen van deze blog ken jij de verschillen en kun je een weloverwogen keuze maken. Lees nu verder en ontdek!

Kanteldeuren

We beginnen bij de goedkoopste garagedeuren, namelijk de kanteldeuren. Zoals de naam aangeeft kun je dit type deuren bediening door ze te kantelen. Wanneer je de deur opent wordt deze horizontaal tegen het plafond aan geduwd. Dit betreft een handmatige bediening. Het grote voordeel van dit type deuren is de prijs, het nadeel is dat de manier van openen en sluiten veel ruimte in beslag neemt en de isolatie niet optimaal is.

Roldeuren

Dan heb je de roldeuren. Deze zijn iets prijziger dan de kanteldeuren, maar worden dan ook opgerold in plaats van gekanteld. Dit bespaart veel ruimte in de garage. De deur rolt op in een behuizing die aan het plafond hangt. Er zijn roldeuren met verschillende isolerende waardes verkrijgbaar. Roldeuren zijn een goede keuze voor het middensegment, aangezien de deuren ook goed afsluiten en daarmee ook moeilijker zijn te openen voor bijvoorbeeld inbrekers.

Sectionaaldeuren

Dan zijn we aangekomen bij de sectionaaldeuren (of sectionaal garagedeur). Dit type garagedeuren is veruit het meest gekozen. Dit komt omdat sectionaaldeuren de meeste voordelen bieden tegen een goede prijs. De deuren zijn verkrijgbaar van staal, PVC of hout en werken met ieder type bediening. Vaak wordt gekozen voor elektrische bediening met handzenders of een codeslot. Bovendien hebben sectionaaldeuren een goede isolerende werking. Ideaal voor een verwarmde garage dus.

Openslaande garagedeuren

Als laatste kennen we de openslaande garagedeuren, de duurste garagedeuren. Dit type deuren kent alle voordelen die sectionaaldeuren kennen. Echter kunnen openslaande garagedeuren afzonderlijk van elkaar worden geopend, evenals samen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld alleen even snel een fiets of grasmaaier wilt pakken.