Mozaïektegels toilet – ontdek de mogelijkheden!

0
947
mozaiek tegels

Het kleinste kamertje in huis wordt weleens vergeten, maar verdient net zoveel aandacht als de rest van het interieur. Mozaïektegels in het toilet zijn daarom een echte aanrader. Ze zijn beschikbaar in allerlei kleuren en vormen en vrolijken de ruimte helemaal op! Mozaïek kan bovendien op verschillende plekken in het toilet toegepast worden. Tegen de wand achter het inbouwreservoir of op de vloer, bijvoorbeeld. Meer weten? Lees hieronder alles over de mogelijkheden van mozaiektegels in het toilet !

Mozaïek voor elke stijl, van modern tot romantisch

Mozaïek is beschikbaar in elke denkbare vorm en kleur. Je vindt daarom altijd een tegel die past bij jouw stijl. Neigt jouw smaak naar hotel-chic? Kies dan voor gouden of bronzen mozaïek. Is modern meer jouw stijl? Dan is zwarte of grijze kitkat mozaïek een uitstekende keuze. Wie op zoek is naar een romantische look, kijkt het beste naar hexagon mozaïek in een pasteltint.

Op zoek naar mozaïektegels voor jouw toilet? Neem dan eens een kijkje bij mozaiektegelwinkel.nl! Daar vind je een uitgebreid aanbod mozaïek, met ruime keuze in kleur en vorm. Met meer dan 250 verschillende tegels vind je ongetwijfeld een passend exemplaar voor jouw toilet.

Mozaïektegels toilet: op de wand of vloer

Mozaïek kan op verschillende plekken in het toilet worden toegepast. Op de wand, bijvoorbeeld tegen het inbouwreservoir. Of tot halverwege de andere wanden, als een moderne vertaling van klassieke lambrisering. Daarnaast zien we mozaïektegels vaak in een nisje, waar bijvoorbeeld ook het wc-papier ligt.

Sommige mozaïek is ook geschikt voor de vloer van het toilet. Het is daarbij wel van belang dat je kiest voor matte tegels, want glanzende mozaïek kan beschadigd raken op de vloer. De London-collectie van Mozaïektegelwinkel.nl is bijvoorbeeld heel geschikt voor de vloer van het toilet!

Mozaïektegels in het toilet verwerken

Als jij nieuwe mozaïektegels voor het toilet hebt uitgekozen, is het belangrijk dat ze op de juiste manier verwerkt worden. In principe gebeurt dat op dezelfde manier als bij ‘gewone’ tegels. Het enige verschil is dat mozaïek op matten wordt aangeleverd. Wij raden daarom aan om altijd een watergekoelde diamantzaag te gebruiken.

Wil je mozaïektegels op de vloer van het toilet verwerken? Dan kun je het beste een epoxyvoeg gebruiken. Als er dan water op de vloer spettert, blijven de voegen onbeschadigd. Een epoxyvoeg is namelijk dichter en soepeler dan een standaardvoeg, waardoor vuil en kalk er minder snel intrekken.