Zelf de badkamer aanpakken

0
1139
Depositphotos_300594766_S

Is jouw badkamer echt aan vernieuwing toe, maar wil je dit niet uit handen geven? De badkamer zelf aanpakken is mogelijk, maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je doet. Ga daarom eerst bij jezelf na welke klussen je echt zelf aan wil pakken, en waar je misschien toch hulp bij nodig hebt. Hoe je daarna het beste aan het werk kunt gaan, lees je in dit artikel.

Bepaal wat er gedaan moet worden

Bepaal allereerst wat er precies gedaan moet worden aan de badkamer. Moeten de muren aangepakt worden, de vloer en al het sanitair? Of juist alleen maar het sanitair of enkel nieuwe tegels? Door alles voor jezelf duidelijk op te schrijven weet je ook direct wat je wel of niet zelf uit kunt voeren.

Kijk daarnaast ook niet alleen naar wat er echt aangepakt moet worden, maar ook naar jullie wensen. Misschien zijn de tegels nog helemaal goed, maar echt niet meer jullie smaak. Dan is het wellicht beter deze te (laten) vervangen. Doe je dit niet, dan kan dat achteraf een nadeel zijn als de badkamer is opgeknapt. De tegels zijn dan het enige wat niet gedaan is, en dat kan je gaan irriteren.

Het juiste sanitair voor de badkamer

Bij het aanpakken van de badkamer hoort natuurlijk ook het aanschaffen van nieuw sanitair. Ga je op zoek naar een nieuwe douche, toilet of wastafel? Dan kom je er al snel achter dat er hier heel veel van zijn. Zeker de wastafels zijn er in veel verschillende varianten tegenwoordig, en je doet er dan ook goed aan na te denken over de uitstraling van je badkamer. Moet hij modern worden? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie grijze kom in combinatie met een houten kast. Na het uitzoeken van de juiste wastafel kun je hier eenvoudig een mooie douche en toilet bij zoeken, zodat alles een geheel is.

Nieuwe tegels aanschaffen

Is het de bedoeling dat er nieuwe tegels op de muur komen? Plan dan zeker een dag in om tegels uit te gaan zoeken. Tegels kopen doe je namelijk niet zo maar, want je wil niet het risico lopen dat je achteraf spijt krijgt. Neem kleurstalen van je sanitair mee of houd deze bij de hand als je online op zoek gaat naar tegels. Je kunt de kleuren dan bij elkaar leggen om te zien of het goed bij elkaar past. Bij een moderne badkamer kies je het beste voor mooie tegels met een betonlook, maar er zijn ook nog tal van andere tegels beschikbaar. Wil je graag iets bijzonders? Kies dan voor mooie tegels met marmerlook, mozaïek of rechthoekige tegels.