Glas in lood, zo maak je dat

0
1367

Wat is glas in lood

Glas in lood is een getint glas, die op verschillende manieren worden gerangschikt om een afbeelding na te maken of creëren. professionele glas in lood wordt gemaakt van een aantal gekleurde glas stukjes, die als een mozaïek in elkaar passen. De kleur van de glas in lood is afkomstig van de metaaloxiden of zouten die tijdens het productie proces worden toegevoegd. Mensen gebruiken voor de meeste doe het zelfprojecten normale afwerkingsbenodigdheden zoals verf, markers, lijm en folie om een glas in lood effect na te bootsen dat vergelijkbaar is met het echte werk.

Welke materiële worden gebruikt bij het maken van glas in lood

Bij het beitsen van glas kunt u werken met voorgesneden stukken, de stukken zelf snijden of Visual creëren op een glazen plaat. ambachtslieden met heel veel ervaring kunnen glas in lood stukken solderen met behulp van een soldeerbout. Voor beginners die niet met stukjes glas in mozaïekstijl werken, is het ideaal om je ontwerp te volgen op een volledig stuk glas te traceren en je vormen in te vullen met verf. voor een glas ontwerp u kunt een glas in lood voorbeeld kopen of uw eigen glas op een stuk papier maken. Je kan dit gebruiken om je ontwerp te volgen op een stuk glas. voor de kleine kunstprojecten kan je een glasplaat gebruiken dat je in fotolijsten vindt. je moet je glasverf mengen met een beetje lijm om de aan elkaar gelaste vormen van de glas in lood na bootsen. je kunt verder ongetwijfeld ook acrylverf gebruiken om het uiterlijk van de glas in lood na te bootsen. selecteer de juiste maten verfkwasten om de enorme of kleine vormen in jouw project te kleuren. je hebt een scherp mes nodig hebben om je lijm op te ruimen of je verf van het glas te verwijderen als je dat wilt. Papieren handdoeken zijn handig om bij de hand te hebben om op te ruimen. Zorg ervoor dat je voor de veiligheidsuitrusting handschoenen, een sluier en eventueel een bril draagt wanneer u met glas werkt.

Hoe maak je glas in lood

Wanneer je voor het eerst je eigen glas in lood ontwerp maakt, zijn er essentiële stappen die je moet volgen om te garanderen dat jouw glasschilderij uitpakt zoals je dat wilt. voor het bepalen van je ontwerp. Gebruik je een potlood en papier of pc programmeerproject om jouw ontwerpsjabloon in te stellen. Gebruik heldere lijm om je eigen voorbeeld op het glas te kunnen traceren, breek lijnen zullen de vormen creëren. Je kunt ook je heldere lijm mengen met een beetje zwart verf om de mozaïekachtige beeld van de glas in lood na te bootsen, en laat dit ongeveer een dag drogen. voor het verven van glas in lood kan je een paar druppels acrylverf mengen met je witte lijm en kleur voor jouw ideale ontwerp. Gebruik minder verf voor een transparante, zonvanger beeld. bij dikkere verflagen gebruik je een tandenstoker of een ander geschikt gereedschap om de verf binnen de omtrek te laten verspreiden en eventuele luchtzakken glad te strijken. laat je glas in lood dan uitdrogen en maak het schoon.